lunes, 22 de diciembre de 2014

Homo Keralensis

Així com després de la tormenta sempre bé la calma, després d'un impertinent conductor de tuk tuks indoari, descobreixes la tranquil·litat d'un homo keralensis. Venint del tumultuós nord de la India, l'Estat sureny de Kerala ens ha brindat una setmana de pau i també de pluja, doncs el montzó s'ha fet notar més que mai. Però que és una mica de pluja quan estàs rodejat d'entranyables keralencs movent el cap de costat a costat?

L'homo keralensis és un èsser tirant a petitet amb el cabell molt rissat i de pell fosca. De fet, s'assembla més als malgashos de Madagascar o als melanesis de Papúa que no als seus compatriotes indoaris, molt més mesclats amb perses, àrabs i afgans. El gènere masculí s'acostuma a deixar un frondós bigoti més propi dels anys 80, no es tenyeix el cabell de taronja o vermell amb henna (molt habitual al Nord)  i envers de portar pantalons, porta una cómoda tovallola fins als genolls donant la sensació que acaba de sortir de la dutxa. El gènere femení no porta un vestuari tant exclusiu però és destacable la seva bellesa, si més no a la ciutat de Kochi, on les kochines són realment guapes.

Si Magnum tingués ulls i pell més foscos seria un homo keralensis de manual

L'homo keralensis també és bastant rojillo. Kerala está governada pel Partit Comunista des de fa décades, cosa que ha impulsat molt el transport públic (té una xarxa d'autobusos urbans i regionals envejable per la resta de la India), l'educació (Estat més alfabetitzat de tota la India), la igualtat social (s'observa molt poca pobresa) i la igualtat de gènere (el paper de la dona a la vida social és molt més alt del que trobem al Nord).

L'homo keralensis és cristià degut a la important influència, holandesa, portuguesa i francesa a la zona i en conseqüència menja porc, vedella i tot el que troba. Per no fer enfadar gaire la població hindú, l'homo keralensis sembla que només mata vaques els diumenges, dies que es fan grans cues a les carnisseries. Les vaques fa temps que van fer les maletes de Kerala davant d'aquest panorama i no se les veu pel carrer cosa que contribueix a que les ciutats siguin més netes. En canvi, sembla que els corbs han substituït a les vaques com a consumidores de la porqueria urbana, per altre banda escassa.

L'homo keralensis és un ésser tranquil en tots els aspectes. No procrea fins l'extenuació (l'índex de natalitat és similar al d'Europa, evitant la superpoblació), no pita (tant) a la carretera i no agobia els estrangers. 

L'homo keralensis és un gran cuiner. Combina l'omnipresent arròs amb coco i d'altres fruites tropicals així com tot tipus de carns, marisc i peix. I tot sense abusar de les espècies. 

Sí, l'homo keralensis em cau molt bé. 

Homos Keralensis amb la seva peculiar falda pescant al Mar Aràbic


No hay comentarios:

Publicar un comentario