martes, 1 de mayo de 2012

Ocaso en Bangkok

Durant alguns anys la unica referencia que tenia de Tailandia era el Sagat de Street Fighter. Mes tard, estudiant historia aprens que els thai van ser el unic poble no colonitzat del sudest asiatic degut a les eficients i oportunes baixades de pantalons davant els europeus. Despres es van entregar al capitalisme i a la explotacio turistica desbocada. Un pais que no celebra el Dia del Treballador, pero si el naiversari del rei, el de la reina i el de mitja famila real. Sincerament, no es un poble que admiri i si hi hem acabat a Tailandia ha sigut per tema vols. Dit aixo nem a veure que ens hem trobat:

Nomes arribar a la frontera tailandesa ja es veu que aqui les coses es fan diferent. Hola? Cues per passar la aduana? Registres? Podria ser el pase de frontera de qualsevol pais occidental pero es extrany al sudest asiatic. De Vietnam a Cambodja el unic guardia vietnamita ni es va molestar en aixecarse de la hamaca per dir-nos que podiem passar i els guardies cambodjans els vem pillar amb camiseta blanca de tirants al mes pur estil Van Damme ballant una vaina loca. Pero no, a Tailandia seriosos guardies uniformats atenien ordenadament la multitud de guiris entrants (i algun que altre thai que s-havia fulit el sou al casino cambodja de la frontera).

Els thai provenen de la Xina i degut a aixo son mes blanquets i amb els ulls mes axinats que els seus veins cambodjans. Pero la influencia india i malaya tambe sels hi nota, aixi trobem thais gordos, peluts o alts, cosa extranya al Vietnam o a la Xina.

I Bangkok que tal? Doncs trafic mes ordenat que als llocs on hem passat, molts temples budistes, molts supermercats i centres comercials i aqui acaba tot. Els barris turistics son grans aparadors abocats a satisfer el guiri i on tot fa pudor de artificial, car i fals. Els barris no turistics son sosos, no els hi trobo el encant decadent que podien arribar a tenir algunes ciutats xineses, vietnamites o cambodjanes. 

En fi, Bangkok fluixet pero no per aixo posare a parir Tailandia... les capitals de Cambodja (Phnom Pehn) i Vietnam (Hanoi) tampoc eren meravelles pero en canvi altres zones del pais lo partien. La resta de Tailandia pero, sera per una altre ocasio: 2 avions ens esperen en direccions oposades tancant aixi aquest periple de 66 dies...

Muay Tai por un tubo!

No hay comentarios:

Publicar un comentario