martes, 17 de septiembre de 2013

American people: How is it

Hollywood pesa. Almenys a la meva conciencia. Arribar als Estats Units i que tot et sembli familiar nomes pot ser el resultat d'haver vist centenars de pelis on et farts de veure polis motoritzans amb raybans o cloaques de les que surt fum molt abans de veure-ho en directe.

Efectivament la majoria d'imaginari yankiee es compleix amb vagabunds a dojo, hamburgueses i pots de llet extra grans i una barreja racial i cultural brutal i fascinant. La penya es sorprenentment amable i oberta (molt han d'apendre en aquest aspecte els seus antics enemics russos) i son pacients davant un angles poc treballat com el meu. Com tothom, tenen les seves manies com portar gorra de manera obsesiva, posar els preus sense impostos (cosa que fa que no sapigues el preu d'una cosa fins que passes per caixa) pero semblen bona gent. Ara, no pretenguis fer res sense cotxe perque les passaras putes. El transport public es per margis i limitadissim. L'Amtrak, la Renfe americana, es directament patetica. La vida no es contempla sense cotxe i que no em vinguin que es perque les distancies son molt besties, perque a Rusia tambe ho son i s'apanyen be sense carros. Per altre banda, la cultura gastronomica deixa molt a desitjar resumint-se tot en menjar xino, hamburgueses, pizzes o tacos pero no es una cosa que ens hagi de sorprendre: Hollywood tambe ens va prevenir d'aixo. En temes socials no he vist una marcada diferencia de classes ja sigui per barris o per vestimenta (obviament hi ha barris pobres i xungos pero no als extrems de les villas miseria de Buenos Aires) encara que si es cert que hi ha multitud de vagabunds fotentse pega pel carrer. Destaca tambe la cultura de tatoos, anant tatuats tan gent gran com jove i quedant clar que els yankiees van ser pioners en el tema tatoos dins la moda occidental. 

En conclusio podriem dir que els americans no son molt diferents que natrus (al cap i a la fi tots som occidentals) i que queden ben retratats a les seves propies pelis. 

Aquest pavo es Floki, un personatge de la serie Vikings pero be podria ser un dels vagabunds frikis que pululen per SF. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario