domingo, 10 de agosto de 2014

De Rajputos i Rajputades

Rajastan, literalment terra de reis, sembla una versio real d`Agrabah, el regne imaginari d`Aladdin. Basars d`especies i joies, palaus i camells gegants formulen l`atrezzo idoni en el que nomes falten catifes voladores. Llastima que mes enlla de palaus camells i basars Rajastan no sembla oferir res mes. Si, el palau de Jodhpur esta molt be i la panoramica de Jaisalmer es espectacular pero m`he acabat aburrint entre tant palau  i tant venedor pelmaso. Perque efectivament el Rajastan es ja una zona forsa turistica on els venedors de especies, pashmines i postals van a dolor i resulten MOLT pesats.

A part de ser uns venedors implacables, els rajputos son personatges pintorescos: de pell fosca i estatura baixa, molts porten uns desbordants bigotis propis de l`epoca napoleonica i molts mes porten arracades daurades en forma de relles que els hi donen un aspecte de quinquis total. En contra del que pugui semblar, els rajputos no son musulmans sino majoritariament hinduistes i dins d`aquests, se`ls considera uns grans guerrers pero tambe excessivament violents, lluitant al llarg de la historia entre ells quan no es defensaven d`invasors externs com ara els mogols o els britanics. Tanta violencia no podia ser bona i ara com ara el Rajastan es un dels estats mes pobres de la India tant a nivell de riquesa, com de sanitat o educacio.

Una terra rica i a la vegada pobre. Fortaleses imponents en ciutats mediocres. Antics palaus luxuriosos caient-se a trossos. Ex-majarahas millionaris venerats per morts de gana. Aixi es Rajastan, un estat amb milions de turistes i milions d`analfabets. 

Un alegre rajputo ens saluda efusivament. Home detallista, porta l`iphone a conjunt amb el palau. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario