sábado, 3 de marzo de 2012

MOCKBA

Avui Moscou ens ha obert les portes amb una benvinguda mes aviat gelida (-9) pero sense neu i poc gel, el que es d'agrair pels nostres pobres turmells. De tota manera teniem tots els ossos fets caldo despres d'una nit a tren nocturn en un vago de 3era on en l'espai que aqui s'asentarien 4 persones allà en poden dormir 6 estirades (de ben petites pk a mi ja em sortien els peus i no soc un Gasol....), si a Russia ja es va aixi no em vull imaginar els trens xinesos...

En els dies k porto a Rusia m'he aficionat de moment a dues coses: els bollitos de carn i col que venen arreu (20 rublos k son 50c deuro eeeeehh) i a descodificar el cirilic. Quan saps k la seva P es una R, la seva N al reves es una I o la H es una N comencen a cobrar algo de sentit tots els cartells que vas veient. I et dones compte que larrel de moltes paraules es grega i saps que aixo es un teatre i allo altre un restaurant, total que resulta molt util a la part que entretingut. Parlar el rus ja es una altre historia i el meu vocabulari es limitadisim pero sa dutilitzar constantment ja que ens hem trobat molt poca gent k sapiga o vulgui parlar en angles, inclos gent jove, de la nostre edat. Em pregunto si al institut fan segon idioma o es creuen el melic del mon a nivells hardcores. 

Altres curiositats que he anat observant es que no hi han gairebe gossos pel carrer (normal, s'ha de tenir cullons per passejar el gosset a les 7 del mati a 15 sota zero) i els pocs que hi han son semi llops abandonats. Tambe he observat que la seva immigracio b principalment de les exrepubliques sovietiques d Asia Central (Uzbekistan, Kazakhstan etc.) o de Siberia i que son facilment distingibles dels rusos eslaus ja que acostumen a ser bastant axinats i dominen els negocis de kebabs i badulakes (es a dir, el k aqui son els pakis alla son els siberians-kazakos). I parlant sobre els rusos eslaus son tots molt semblants, mes del k m'esparava, son majoria aclaparadora els ulls clars i els cabells de ros a castany, especialment d'un ros de color cendre i tots tenen el cabell llis, encara no he vist ningu amb cabell rissat. Es curios tambe la seva aficio a lo militar (molta gent amb pantalons o jaquetes de camuflatge a part dels propis i abundants soldats) pero a la vegada tambe a les flors on sempre hi ha rusos o ruses amb un ram a lespera de donarli a algu i a tota hora, ja que les floristeries stan obertes 24h (???) del pal torno a casa too taja de vodka pero abans de k la dona em foti bronca x arribar en aquest lamentable estat li comprare un ram de flors i follarem fins k surti el sol...

Be, per avui ja ni ha prou us deixo un paisatge tipic de barri suburbial sovietic amb mastodones de vivendes, cablejat a punta pala , neu i gel en abundancia.


3 comentarios:

  1. Molt Mongol hi ha també, molt Mongol jijiji!!! Que...heu pogut visitar el mausoleo de Lenin???
    Com porteu els xupitos de Vodka??jijij
    Petoneeets als dos
    Cuevas.

    ResponderEliminar
  2. Joan Marc! Al final no ens vam veure (ho sento per no haver dit res). Ara estava llegint les entrades del blog i us aniré seguint, que el dietari virtual promet molt! Per cert, a Roma les floristeries també estan obertes les 24h, i algú ens va dir que era una tapadera per vendre droga. Així que millor que no intenteu investigar-ho! Bon viatge! ;)

    ResponderEliminar
  3. Per estar còmodes al tren heu d'estar en posició de ioga i encara sobrarà espai per a vuit més, passeu-vos-ho molt bé i aneu en comte a no caure amb el glaç.

    ResponderEliminar