martes, 4 de agosto de 2015

Com oblidar la Índia en una setmana

(Envoltat d'un popurrí d'indonesis i guiris abocats recentment a l'orfendat aèria inicio tardiament el relat d'aquest viatge inter-insular)

Transcorreguts els primers dies de viatge ja hem pogut tastar una mica del mundillo indonesi. I el tast val a dir que ha estat agradable. Venint com qui diu de la Índia, m'esperava un país similar, bastant fet caldo amb un tràfic infernal i edificis a mig caure, i no. Les infraestructures són bastant dignes, existeixen aceres i fins i tot semàfors. M'esperava també una avorrida dieta d'arròs amb salses picants i en canvi tenen una bona varietat de fideus, carns, peix i marisc encara que també una absurda mania de no posar mai forquilla i ganivet sinó forquilla amb cullera fent que tallar un tros de carn o peix esdevingui una llarga operació quirúrgica. Respecte la gent, resulta ser bastant simpàtica i oberta, amb un anglès precari però entendible i sense ganes d'agobiar ni timar (molt) al guiri. Vaja, res a veure amb els indis. I és que les comparacions són odioses però val a dir que Indonèsia m'ha tret en una setmana el mal sabor de boca que portava de la Índia (excepte del Ladakh i Kerala).

Però parlem de Java, que és on hem passat la primera setmana del viatge, bastant a contra-rellotge. Sospito que Java sona més a programa informàtic que a illa però resulta ser ni més ni menys que l'illa més poblada del món, amb la "friolera" de 140 milions de persones. Sortejant les lletges i populoses ciutats javaneses, hem anat a parar a Yogjakarta on hi ha temples majetes que recorden la meva estimada Ankgor Wat i més a l'est hem fet diversos trekkings lights entre volcans i cràters. A destacar el trekking nocturn que hem fet a Ijjen on a part de creuar paisatges marcians hem passat una mica de fred, cosa que no podrem passar més en aquest viatge excepte en els aeroports i transports públics on la temperatura de l'aire acondicionat sembla estar programada per algun indonesi molt sàdic.  

Nen amb pijama. Els javanesos també han adoptat la moda xinesa de passejar els fills amb pijama, total tornaran al llit en unes hores...

No hay comentarios:

Publicar un comentario